23948sdkhjf

Konecranes tar hem ytterligare order från Brasilien

Ordern omfattar leverans av svängkran till ett det brasilianska skeppsvarvet EEP.
I juni månad mottog Konecranes AB ytterligare en beställning från det brasilianska skeppsvarvet Estaleiro Enseada do Paraguaçu, EEP, enligt ett pressmeddelande. Beställningen innebär leverans av en Konecranes Goliath portalkran som beräknas vara i bruk i augusti. En likadan kran beställdes av samma kund tidigare i år.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde, men priset på den här typen av kranar ligger vanligtvis mellan 6-8 MUSD, beroende på leveransens omfattning.

-Leveransen av den tidigare beställda Goliath portalkranen fortskrider för fullt. Den nya beställningen ger både oss och vår kund klara synergier t.ex. inom projekthantering, leveranskedjor och i tidtabeller, säger Jussi Rautiainen, Konecranes chef för skeppsvarvskranar. De viktigaste aspekterna är dock de operativa synergierna från kranarna, som t.ex. samma basteknologi vilket förenklar operatörens arbete, gemensamma reservdelar och service. Dessa synergier betyder förbättrad säkerhet och ökad produktivitet, vilka kunden kan
dra nytta av under kranarnas hela livscykel.

Om EEP
EEP:s nya skeppsvarv har byggts sedan 2012. Skeppsvarvet förväntas starta sin verksamhet år 2014 och kommer att fokusera på tillverkning och montering av offshoreenheter såsom plattformar, specialbyggda båtar och borriggar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078