23948sdkhjf

Bombardier och Saab påbörjar samarbete

Bolagens gemensamma arbete ska utveckla system för trafikledning.
Bombardier och Saab AB har initierat ett samarbete för att utveckla nya, innovativa system för trafikledning, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet förenar Saabs avancerade teknologi och kunnande inom sensorer, kommunikation och ledningssystem för väg, flyg och sjöfart med Bombardiers ledande ställning inom tågtrafikledning.

Den globala marknaden för trafikledningssystem väntas växa markant framöver. Det sker i takt med att allt fler länder prioriterar system som bidrar till effektivare, säkrare och mer hållbara transporter. Enligt Forum för Innovation inom Transportsektorn kommer lösningar för så kallade flermodala transporter, det vill säga transporter som omfattar flera trafikslag, att få allt större betydelse. Forskning och utveckling måste därför i allt större utsträckning ta till vara erfarenheter och systemgemensamma faktorer inom olika transportslag.

Om Bombardier
Bombardier Sverige är ett ledande teknikföretag med med 2 500 medarbetare och export till järnvägsprojekt runtom i världen. Bombardier Sverige ingår i Bombardier-koncernen som är världsledande inom innovativa transportlösningar, alltifrån järnvägsteknik till reguljärflygplan och affärsjetplan. Bombardier har 72 000 medarbetare i över 60 länder och huvudkontor i Kanada. Intäkterna för räkenskapsåret 2012 var 16,8 miljarder USD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.973