23948sdkhjf

Ny kampanj ska påskynda hållbarhetsarbetet inom metallindustrin

ABB lanserar kampanjen Real Progress, ett nytt hållbarhetsinitiativ, som börjar med automatisering, elektrifiering och digitalisering inom bland annat gruv- och metallindustrin.

Den nya kampanjen ska visa på kraften i teknik och expertis för att påskynda hållbarhet och förbättra produktiviteten. 

ABB beskriver initiativet som ett upprop till kunder, partners och leverantörer som inspirerar bolag till att nyttja teknikledarskap och de lösningar som finns för att stärka sin egen påverkan inom industrierna. 

Gemensamt för de stora processindustrierna, som metallindustrin, är att minska koldioxidutsläppen och att möta den ökande efterfrågan. Inom dessa industrier finns en betydande insikt om att digitalisering, automatisering och elektrifiering är viktiga komponenter för att uppfylla klimatmålen.

– Resan mot hållbarhet är inte en gradvis utveckling, det är en djärv omvandling. De åtgärder och beslut vi fattar idag, tillsammans med varje innovation vi anammar, är kraftfulla steg mot en hållbar framtid, och vi leder utvecklingen utan att tveka, säger Joachim Braun, global chef för ABB Process Industries i en kommentar.

Inom metallindustrin arbetar ABB för att kunderna ska använda mindre energi samt råvaror vid stål- och aluminiumproduktion. Detta genom avancerade automations- och elektrifieringssystem och branschspecifik utrustning och digitalisering i alla anläggningar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11