23948sdkhjf

Etteplan tecknar avtal med Fortum Värme

Avtalet innebär att Fortum Värme outsourcar teknisk dokumentation till Etteplan.
Etteplan har tecknat ett treårigt outsourcingavtal med Fortum Värme som omfattar avdelningen för teknisk dokumentation, i konkurrens med andra aktörer på marknaden. Avtalet gäller från den 1 juli 2013 och avser dokumentation av Fortum Värmes anläggningar i Stockholmsregionen.

-Bakgrunden till outsourcingen var att vi såg ett behov av att utveckla dokumentationsverksamheten. Då det finns aktörer som har dokumentation som sin kärnverksamhet fann vi det naturligt att utvärdera ett outsourcingalternativ.
Vid utvärderingen av tänkbara leverantörer fäste vi stor vikt vid kompetens, erfarenhet av teknisk dokumentation samt vilja att investera i att utveckla dokumentationshantering. Lika viktigt var att leverantören uppfattas som en attraktiv arbetsgivare av den berörda personalen, säger Anders Egelrud, VD på Fortum Värme, i ett pressmeddelande.

Etteplan specialiserar sig på funktionsåtaganden inom områden som till exempel teknisk dokumentation.

-Fortum Värmes verksamhet passar Etteplans kompetenser väl och en outsourcingaffär inom det här området ligger helt i linje med Etteplans strategi. Det är också en stor glädje att få välkomna nya medarbetare med stor kompetens från Fortum Värme, säger Kristian Niklasson, Business Unit Director på Etteplan.

Om Etteplan
Etteplan erbjuder ingenjörstjänster och teknikinformationslösningar till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Tjänsterna är inriktade på att förbättra konkurrenskraften på kundernas produkter och tekniska processer genom hela produktlivscykeln.

2012 omsatte Etteplan 134,5 miljoner EUR. Bolaget har cirka 1 800 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna och Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08