23948sdkhjf

SSAB:s fackliga förhandlingar avslutade – det händer med personalen

De fackliga förhandlingar hos SSAB i Raahe som innebar att personal kunde behöva sägas upp är nu avslutade. Effektiviseringar har gjort att man nu undvikit uppsägningar helt.

Vi har tidigare skrivit om de fackliga förhandlingarna vid SSAB i finska Raahe (Brahestad på svenska) som berodde på en svag efterfrågan. Där kommunicerades också att det kunde bli aktuellt med uppsägningar.

Vi pratade då med platschefen Jarkko Matkala som trodde att en överenskommelse skulle nås, vilket skulle innebära att ingen anställd behövde sägas upp.

Nu meddelar SSAB att förhandlingarna är avslutade och att man hittat en lösning som innebär effektiviseringar som förändrade arbetssätt, arbetsrotation och kompetensutveckling. 

Som ett resultat drabbas personalen inte av uppsägningar.

– Tillsammans lyckades vi hitta lösningar för att till exempel öka flexibiliteten, rörligheten och mångsidigheten i organisationen, vilket är vad vi ville uppnå. Utfallet av förhandlingarna kommer också att hjälpa oss i förberedelserna inför omställningen till fossilfri ståltillverkning, säger Jarkko Matkala, platschef vid Brahestad inom SSAB Europe i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096