23948sdkhjf

Samarbetet ska minska metallindustrins koldioxidutsläpp

Stål- och metallindustrin letar ständigt efter sätt att minska koldioxidutsläppen, vilket gör att efterfrågan på hållbara uppvärmningslösningar ökar. Nu går Alleima-företaget Kanthal och Ceba ihop för att erbjuda hållbara elektriska lösningar som ska främja den gröna omställningen.

Stål- och metallindustrins strävan efter minskade utsläpp kräver nya lösningar för uppvärmningsprocesser som förvärmning av skänk och tapplåda.

Förvärmning och torkning av skänk och tapplåda är idag beroende av fossila bränslen med öppna lågor som drivs av gasbrännaren. I det nya partnerskapet ska Kanthal, som arbetar med industriell uppvärmningsteknik, och Ceba, expert på utrustning för förvärmning och torkning av skänk och tapplåda, tillhandahålla elektrifierade alternativ till dessa processer.

– Vi är stolta över detta strategiska partnerskap som är resultatet av en gemensam vision och engagemang för att minska koldioxidutsläppen i metallindustrin, vilket ger ett viktigt steg för en mer hållbar framtid. Vi ser fram emot att dela de innovativa systemen som kommer att uppstå ur detta partnerskap, säger Cesare Baldassari, styrelseordförande och grundare av Ceba, om partnerskapet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094