23948sdkhjf

Platschefen svarar på SSAB-varslet

Efter att varselplanerna vid SSAB:s enhet i Virsbo kommunicerats tar vi ett snack med Sara Valentin Eklöw, platschef på SSAB Virsbo och försäljningsdirektör för expanderbara bergbultar, för att gräva lite djupare.

Ståljätten planerar att varsla 25 av sina 75 anställda vid produktionsenheten i Virsbo, som tillverkar bergbultar, vilket vi skrivit om här. 

Vi har pratat med platschefen Sara Valentin Eklöw om vad som föreligger varselbeslutet.

För knappt ett år sedan pratades om att öka kapaciteten och personalstyrkan vid produktionsenheten i Virsbo på grund av hög efterfrågan, och nu varslas det om uppsägning. Hur kan det ha gått så fort och vad har hänt?

– Det stämmer, dock har marknadsförutsättningarna ändrats sedan dess. Inom vårt segment finns många olika tekniker att använda i gruvorna och våra bergsbultar är en metod. I och med ökade stålpriserna förra året samt produktutveckling från konkurrenter så har några av gruvorna vi sålt till valt att byta till andra typer av bultar. Vi ser därför över nya marknader och geografier för våra bultar för att fortsätta växa affären framöver.

Hon berättar att varslet lades den 7 november och att förhandlingarna kring organisationen pågår just nu. Bedömningen är att det kommer ta mellan en till två månader.

Kan fler än 25 anställda komma att varslas?

– Vår bedömning idag är att lagt varsel räcker, avslutar hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081