23948sdkhjf

SSAB Zero i vindkraftstorn i Nordamerika

SSAB och GE Vernova Onshore Wind utökar sitt samarbete genom leveranser av det koldioxidsnåla stål SSAB Zero till landbaserade vindkraftstorn i Nordamerika.

Med stålet kommer GE Vernova att tillverka vindkraftstorn med det lägsta koldioxidutsläppet inom den landbaserade vindkraftsindustrin, skriver SSAB i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att samarbeta med SSAB för att erbjuda våra amerikanska kunder torn tillverkade av SSAB Zero. Detta erbjudande stöttar GE Vernovas fortlöpande insatser för att minska koldioxidutsläppen från våra produkter. SSAB Zero möjliggör en betydande minskning av scope 1 och scope 2-utsläpp för stålet i våra vindkraftstorn, som är en av de största bidragande faktorerna till vårt koldioxidavtryck. Vi är stolta över att hjälpa till att föra fram denna branschledande produkt på marknaden, säger Guy Lynch, Executive Director of Global Sourcing på Onshore Wind för GE Vernova.

SSAB Zero tillverkas på SSAB Americas Iowa-anläggning och är den stålprodukt som har lägst koldioxidutsläpp i världen, sett till CO2 och CO2-ekvivalenter.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156