23948sdkhjf

Två nya medlemar till Saab Parts ledning

Saab Parts har utsett ny CFO och ny Sales & Marketing Director.
Saab Automobile Parts AB har utsett Fredrik Gyllefjord till CFO och Claes Kalderén till direktör för Sales & Marketing, skriver företaget i ett pressmeddelande. Fredrik och Claes tillträder sina tjänster under juni och kommer att ingå i Saab Automobile Parts AB:s företagsledning och rapportera till CEO Lennart Ståhl.

Fredrik Gyllefjord har upprätthållit tjänsten som CFO i Saab Automobile Parts AB på konsultbasis sedan januari 2012. Fredrik är delägare i ett konsultbolag och har därigenom bland annat haft uppdrag som managementkonsult samt arbetat med förvärv och försäljning av företag. Han har tidigare varit anställd inom Saab Automobile AB där han haft ett flertal uppdrag inom ekonomifunktionen, exempelvis inom finansiering, treasury, affärsutveckling samt som vice CFO.

Claes Kalderén kommer närmast från en vd-tjänst inom Districom Group, ett konsultbolag där Claes också är en av grundarna. Claes har även gedigen erfarenhet från Mercedes-Benz i Kina där han senast hade positionen som Senior Manager Fleet Sales och där han varit ansvarig för att etablera försäljningsorganisationen för personbilar i Kina.

Som ett fristående dotterbolag stod Saab Automobile Parts AB utanför Saab Automobile AB:s konkurs. Bolaget har fortsatt att serva det globala nätverket av ca 1 200 återförsäljare och auktoriserade Saabverkstäder i ett 60-tal länder med Saab Original reservdelar, tillbehör och teknisk support. Bolaget ägs sedan december 2012 av svenska staten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062