23948sdkhjf

Welandkoncernen miljoninvesterar trots lågkonjunktur

Weland Aluminium och Hogstad Aluminium investerar i nya högteknologiska maskiner, trots lågkonjunkturen. "Att investera i en lågkonjunktur är det bästa sättet att utnyttja inarbetat kapital till bäst möjliga förutsättningar", säger Peter Melldén, vd på Weland Aluminium.

Maskinerna ska användas för produktion och bearbetning av aluminiumprofiler till väderskydd, balkonginglasningar, räcken och ramper.

– Att investera i en lågkonjunktur är det bästa sättet att utnyttja inarbetat kapital till bäst möjliga förutsättningar. Det brukar vara lägre beläggning då, som gör bytet av maskiner i produktionen enklare och påverkar produktionsutfallet mindre. Dessutom brukar villkoren vid köp av maskiner vara mer förmånliga i en tid då konjunkturen svajar, säger Peter Melldén, vd på Weland Aluminium, i en kommentar.

De nya tillskotten är två helautomatiska bearbetningslinjer, samt två 5-axliga bearbetningsmaskiner till ett värde på totalt 20 miljoner kronor, skriver Emmegi i ett pressmeddelande.

Den ena bearbetningsmaskinen kan kapa längder av aluminiumprofiler upp till 7,5 meter och består av ett inmatningsmagasin med plats för 10 till 15 profiler. Den andra maskinen kan köras helt obemannad tills utmatningsmagasinet är fullt. 

De två 5-axliga bearbetningsmaskinerna är ett bearbetningscenter som klarar mycket stora profiltvärsnitt. Tack vare den fullt 5-axliga interpoleringen är det möjligt att bearbetar både bockade profiler och rör, där maskinens spindel kan följa profilens konturer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062