23948sdkhjf

Stilride får miljoner för att utveckla mjukvaran

Svenska Stilride har fått ett projektbidrag på 9,4 miljoner kronor från EIT, European Institute of Innovation and Technology.

Med investeringen vill man vidareutveckla mjukvaran för att möjliggöra för fordonsindustrin att använda Stilfold, den origamiliknande tillverkningsmetoden.

Stilride kommer i projektet att samarbeta med OEM-tillverkaren Magna Cosma som bland annat tillverkaren fordons-chassin. Samarbetet kommer även att vara innefatta Adaxis som specialiserar sig på robotiserad och automatiserad tillverkning.

– Att EIT går in med en så stor pott pengar är ett bra bevis på man tror på vår teknik och även ser den stora potentialen för oss att göra ett rejält avtryck på tillverkningsindustrin klimatpåverkan. Med denna finansiering kan vi växla upp utvecklingen av mjukvaran och skynda på möjligheten för andra att använda Stilfold-tekniken, säger Jonas Nyvang, medgrundrare och vd för Stilride, i en kommentar.

Fakta EIT:

EIT har som grundidé att, med hjälp av EU-pengar, finansiera projekt som kan leda till en mer hållbar tillverkningsindustri.

Pressmeddelande

– Fordonsindustrin är något som inte bara ligger oss nära om hjärtat, utan det är också en av de mest uppenbara industrierna som kan dra stor nytta av vår teknik. Mindre råmaterial innebär inte bara en lägre tillverkningskostnad utan även en lägre vikt vilket förstås leder till en rad andra fördelar och möjligheter, fortsätter Jonas Nyvang.

Projektbidraget gör att Stilride nu kan steppa upp utvecklingstempot av mjukvaran Stilware som tros vara klar för en bredare lansering i slutet på nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094