23948sdkhjf

Ett mer hållbart stålavtal mellan SSAB och Scania

Nu har en ny överenskommelse gjorts mellan SSAB och Scania som innebär att dagens leveranser av traditionellt stål ska ersättas med SSAB:s Fossil-free steel år 2030. Redan 2026 kommer mindre mängder att ersättas.

Detta blir ett nytt, mer hållbart steg i företagens samarbete, där SSAB är huvudleverantör av stål. Överenskommelsen om 100-procentigt gröna leveranser, skriver bolagen i ett pressmeddelande, är ett av de mest ambitiösa målen som SSAB gjort tillsammans med en kund.

– Jag är glad och stolt över att vi har nått den här överenskommelsen. Scanias syfte är att driva skiftet till ett hållbart transportsystem. För att uppfylla syftet agerar vi längs hela värdekedjan tillsammans med partners såsom SSAB, som ligger i framkant i omställningen till en hållbar stålindustri, säger Christian Levin, vd på Scania.

Martin Lindqvist, vd på SSAB, kommenterar också det gröna avtalet.

– Vi ser verkligen fram emot att öka leveranserna av vårt fossilfria stål och därmed bidra till mer hållbara värdekedjor. Fossilfritt stål kommer att förändra spelplanen för tunga transporter. Det har samma höga kvalitet och tekniska egenskaper som traditionellt stål, och samtidigt som det produceras på ett hållbart sätt, kan det också återvinnas precis som man alltid har gjort med stål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.159