23948sdkhjf

Seabased bygger vågkraftverksfabrik i Lysekil

Problematiken kring finansiärer förväntas nu vara löst och bygget kan starta upp .
Seabased har tidigare haft problem med att hitta finansiärer till sitt bygge av en vågkraftsverksfabrik på Grötö utanför Lysekil. Tidigare har företagets VD, Billy Johansson, uppgett att ett alternativ har varit att förlägga fabriken utomlands istället, men nu ser bygget utanför Lysekil ut att bli av iallafall.

– Jag är mer säker på det nu än vad jag har varit tidigare under en period. Jag tror att vi får ihop det här, säger Billy Johansson till P4 Väst.

I vintras tecknade Seabased ett hyresavtal med Lysekils kommun angående marken som fabriken var tänkt att byggas på men företaget har haft svårigheter med finansieringen. Lösningen, som nu ser ut att bli en kombination av lån och aktier, beräknas vara klar under tredje kvartalet. Därefter förväntas bygget att starta upp.

Seabased verkar inom hållbar energiteknik och utvecklar system för utvinning av elenergi ur havsvågor. Genom innovativa och kostnadseffektiva lösningar för vågbaserad elproduktion skapar företaget långsiktiga värden för kunder, partners, aktieägare och samhället. Seabasedgruppen består av moderbolaget Seabased AB och de helägda dotterbolagen Seabased Industry AB och Seabased Energy British AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062