23948sdkhjf

Danska Randers Gears vill träffa nya kunder i Sverige

Randers Gears åker även i år till den svenska underleverantörsmässan där man hoppas hitta nya kunder.

Traditionen trogen kommer Randers Gears att vara på plats i Jönköping när underleverantörsmässan Elmia Subcontractor går av stapeln 14-16 november. Vår danska systersajt Metal Supply har pratat med vd:n.

– Vi har trots allt relativt många svenska kunder, därför brukar vi alltid finnas där, eftersom det är en bra mötesplats för alla våra befintliga kunder. Sedan brukar vi alltid stöta på något nytt när vi är där, säger Lau Akstrup Jensen, vd för Randers Gears.

Trots svensk ekonomi i drag och låg kronkurs tror Lau Akstrup Jensen att det fortfarande finns nya kunder att hitta i Sverige.

– Alla kunder vi har i Sverige handlar vi med i euro. En stor del av det de bygger exporteras trots allt från Sverige, så deras arbetsvaluta är förmodligen också euro. Så vi märker inte riktigt de stora problemen, och det har aldrig riktigt tagits upp när vi pratar med dem, och det beror på att de också handlar i euro med de stora koncernerna, förklarar Lau Aktrup Jensen.

Lau Akstrup Jensen menar att Randers Gears profil som leverantör av växlar och kugghjul till de lite mer krävande industrierna passar bra i förhållande till den svenska marknaden.

– Det är trots allt ett annat industriland än Danmark. Vi riktar oss till den lite tyngre industrin. Det handlar bland annat om gruvindustrin, pappersindustrin, glas och där det behövs, säger han.

– Vi har redan ett brett utbud av kunder inom olika branscher i Sverige. I princip är det bara mer av vad vi vill, fortsätter han.

Randers Gears-direktören anser bland annat att Elmia Subcontractor är ett bra ställe att visa upp sig på.

– Det är definitivt en bra mässa, och det har det alltid varit, och vi kommer alltid hem med något från Elmia, konstaterar Lau Akstrup Jensen, och tillägger:

– Och så kommer det att många av våra befintliga kunder också kommer till mässan. Eftersom det är ett stort land är det en fördel att man träffas där, eftersom det är en del långa sträckor om man ska resa runt i Sverige för att besöka alla kunder. Det gör vi såklart också, men det ger oss bara möjlighet att hinna med mycket på kort tid.

Kort om Randers Gears: Randers Gears är en av Skandinaviens ledande tillverkare av kundspecifika/OEM-växlar och växellösningar med produktionsanläggningar i Kristrup i utkanten av Randers.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093