23948sdkhjf

Gjuteribranschen får 11 miljoner till kompetensutveckling

Pengarna ska använda s till att utveckla en helt ny utbildning inom gjuteri vid Tekniska Högskolan.
Högskolan i Jönköping får 11,2 miljoner kronor från KK-stiftelsen för att utveckla en helt ny utbildning inom gjuteri vid Tekniska Högskolan, JTH. Svenska Gjuteriföreningen, Volvo, Scania, SKF, Finnveden och Swerea Swecast är några av de företag och organisationer som stödjer utvecklingen av den helt nya magisterutbildningen vid JTH. KK-stiftelsen, som är högskolornas forskningsfinansiär med uppdrag att stärka Sveriges konkurrenskraft, anslår 11,2 miljoner, enligt ett pressmeddelande

Utbildningen väntas få stor betydelse för den växande gjuteriindustrin med dess många småföretag samt för fordonsindustrin, verkstadsindustrin och underleverantörer. Med flexibla utbildningsformer och ny pedagogik kommer högskolan stödja företagen med kompetensutveckling direkt kopplat till den senaste forskningen.

– Vi har hela gjuteribranschen i ryggen när vi nu startar projektet att bygga en ny utbildning som kan ge den kompetensutveckling branschen behöver och öka konkurrenskraften. Den avancerade teknologi som vi utvecklar inom vår forskning på JTH ska snabbt kunna komma ut på verkstadsgolvet och användas skarpt, säger Mats Jägstam, VD JTH.

Utveckling och planering av kurser och upplägg har påbörjats och magisterutbildningen kommer att kunna sökas till hösten 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062