23948sdkhjf

Nu ska stålskrotet ännu närmare tillverkaren

Finländska stålföretaget Outokumpu och metallföretaget Cronimet utökar sitt samarbete och säkrar därmed tillgången till skrot nära Outokumpus europeiska anläggningar.

Outokumpu har tecknat ett avtal om att förvärva en minoritetsandel, 10 procent, i Cronimet North-East GmbH, vilket är Cronimets holdingbolag för den nordöstra verksamheten med dotterbolag nära Outokumpus produktionsanläggningar i Europa.

Att ha en kontinuerlig tillförsel av skrot av rostfritt stål är en förutsättning för att upprätthålla och öka branschens högsta andel återvunnet material på 94 procent.

– Att samarbeta kring vår värdekedja och stärka vårt ledarskap inom hållbarhet är viktiga prioriteringar i vår strategi. Outokumpu har det lägsta koldioxidavtrycket i den rostfria stålindustrin, 70 procent mindre än det globala genomsnittet, vilket är en konkurrensfördel för oss. Ju bättre kvalitet och ju närmare skrotet anskaffas, desto mindre blir koldioxidavtrycket från vår produktion, vilket gör att Outokumpu kan minska utsläppen i leveranskedjan ytterligare. Vi är glada över detta partnerskap med Cronimet, eftersom vi har en gemensam ambition om regional utveckling – att påskynda den cirkulära ekonomin i det nordöstra europeiska marknadsområdet. Tillsammans kan vi ytterligare stärka vår skrotförsörjning och driva på den gröna omställningen i branschen, säger Marc-Simon Schaar, Chief Procurement Officer på Outokumpu i pressmeddelandet.

Bolagen ska även samarbeta inom områden som gemensam innovation och forskning med målet att förbättra tekniken för att minska koldioxidutsläppen ytterligare, sänka kostnaderna och minska avfallet i leverantörskedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079