23948sdkhjf

Robust stödsystem krävs för effektiv förändring

”Förändring är det enda konstanta i livet”, sa den grekiske filosofen, Herakleitos.

Inom Product Lifecycle Management (PLM) framstår change management som en betydande och tidskrävande strävan för alla inblandade parter. Detta leder till en process som leder till betydande kostnader. Avkastningen på investeringen för en strömlinjeformad change management-process är betydande, med tanke på den stora mängden förändringar som påverkar många team och individer.

En av förändringens utmaningar ligger i dess kedjereaktion. En modifiering av en komponent kommer sannolikt att orsaka en kaskad och påverka andra och tredje ordningens element. Med PLM uppstår den sanna komplexiteten från hur förändring påverkar inte bara utifrån ett ingenjörsperspektiv utan också de otaliga sammankopplade aspekterna, organisationerna och komponenterna som utgör helheten.

Att effektivt navigera i förändringshantering kräver användning av ett robust stödsystem. I det samtida landskapet av produktutveckling är tron ​​på att förändring effektivt kan hanteras utan ett sådant system till viss del naiv.

En myriad av krav

Även om det är tekniskt möjligt, involverar den moderna produktutvecklingens krångligheter, som omfattar ledning, kunder, leverantörer, partners, tillverkning, drift, support och tjänster och mer. Alltför många rörliga delar och relationer för att hantera framgångsrikt utan en solid grundlösning.

På grund av det dyker det upp i varje change management-projekt en myriad av krav och önskelistor från intressenterna. Att ta ett helhetsgrepp på dessa krav, särskilt under den initiala implementeringen av ett stödsystem, är absolut nödvändigt.

Framgång kräver individer som har både en helhetssyn på de övergripande målen och rollspecifik expertis.

Synonymt med datahantering

Change management är också synonymt med datahantering. Det är avgörande för ändringsobjekt att kapsla in data, vilket säkerställer tydlighet i ändringsdefinitioner samtidigt som det stödjer sökbarhet, kategorisering och prioritering. Lika betydelsefull är data som möjliggör spårning av nyckelprestandaindikatorer (KPI) och rapportgenerering.

Utmaningen uppstår när det gäller att bestämma vilken data som ska fångas från andra system och vad som behöver överföras till system som ERP (Enterprise Resource Planning). Dessa frågor är centrala, eftersom change management inte kan existera isolerat.

Varje change managementprojekt erbjuder unika utmaningar, oavsett om det börjar från en pappersbaserad process eller en egenutvecklad lösning. Övergången till en systembaserad lösning förändrar användarupplevelsen drastiskt.

Oavsett är det mycket viktigt att veta vilken tid dina ingenjörer avsätter för förändringsrelaterade aktiviteter, som ofta står för en betydande del, från 30 procent till 50 procent. Att förstå påverkan på det bredare ekosystemet bortom tekniken är avgörande.

Är du, förvånad över den betydande tid och resurser som krävs för att ta itu med den ständigt ständiga förändringskraften?

Då är det dags att börja överväga din PLM-strategi här.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063