23948sdkhjf

Porsche väljer grönt stål

H2 Green Steel ska leverera koldioxidreducerat stål till Porsche.

Från 2026 ska Porsche använda grönt stål från H2 Green Steels produktion i sina fordon. Detta för att ytterligare förbättra utsläppsbalansen.

– Porsche arbetar mot en koldioxidneutral balansräkning över hela värdekedjan för sina bilar till 2030. Koldioxidreducerat stål spelar en nyckelroll i vår hållbarhetsstrategi. Med stålet från H2 Green Steel siktar vi på att ytterligare minska koldioxidutsläppen som orsakas av detta viktiga material, förklarar Barbara Frenkel, Executive Board Member for Procurement på Porsche AG.

Under de senaste åren har andelen stål i Porsches fordon minskat och bolaget förlitar sig alltmer på aluminium. Men stål har fortfarande en nyckelroll i sportbilskonstruktionen på grund av stålets egenskaper.

– Energi, processer och material står för en betydande del av koldioxidutsläppen i försörjningskedjan. Det är därför vi vill öka användningen av återvunnet material och grön el i direkta leverantörers produktionsprocesser som en del av våra insatser för att minska koldioxidutsläppen, avslutar Barbara Frenkel.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11