23948sdkhjf

Lesjöfors tar ställning för miljön

Lesjöfors skriver under Science Bades Target-initiativet och åtar sig därmed att genomföra klimatåtgärder som är i linje med Parisavtalet. Med det blir företaget också den första fjädertillverkaren i världen att förbinda sig till SBTi.

– Vårt mål är att vara det mest hållbara fjäderföretaget i världen. För att uppnå detta måste vi agera. Vi vet att tillverkning påverkar vår miljö och det är därför vi länge arbetat med att integrera hållbarhet i våra centrala strategiska mål. För oss är det ett naturligt steg att flytta fram vårt fokus och åta oss en färdplan mot en tydlig minskning av utsläppen, grundade i klimatvetenskap. SBTi-avtalet befäster vårt engagemang och tydliggör våra mål, säger Ola Tengroth, koncernchef, i en kommentar.

Lesjöforskoncernen har tillsammans med moderbolaget Beijer Alma vidtagit flera hållbarhetsåtgärder under det senaste decenniet.

Bland annat har man inrättat ett hållbarhetsteam, under ledning av Anna Haesert, för att skynda på arbetet inom alla områden.

– Hållbarhet handlar om att se till helheten och finna väger för hur vi kan bidra till ett cirkulärt, hållbart samhälle. Vi behöver följa den tekniska utvecklingen runt omkring oss och värdesätter partnerskap och samarbete högt. Lesjöfors har en ambitiös hållbarhetsstrategi och vårt åtgärdsprogram är högt på vår prioriteringslista. Vi är på en resa och SBTi-åtagandet bekräftar vårt engagemang, hjälper oss att fullfölja vår färdplan och vässa våra hållbarhetsmål ytterligare. Vi har redan slutfört vår fullständiga utsläppsredovisning av växthusgaser och utvecklat kortsiktiga mål som vi rapporterat till SBTi och inväntar validering, säger Anna Haesert.

Målet är att vara det mest hållbara fjäderföretaget i världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078