23948sdkhjf

Ny VD till SVAB

Styrelsen för SVAB har beslutat att tillsätta en ny VD.
Den 1 augusti i år tillträder Göran Karlström som VD för SVAB, skriver företaget i ett pressmeddelande. Göran Karlström har tidigare arbetat som VD för Libherr Sverige AB och dessförinnan har han ett flerårigt förflutet inom Volvo Construction Equipment.

-Jag är mycket nöjd med att vi får in Göran som ny VD i företaget. Med Göran vid spaken får vi en erfaren och bra ledare med goda branschkunskaper och produktkännedom. Vi kommer med detta stärka företaget ytterligare i vårt fortsatta arbete med att göra livet enklare för maskinförarna, säger nuvarande VD, styrelseordförande och ägare, Kent Bengtsson.

Kent kommer istället att ägna sig åt produktutveckling inom företaget, där allt en gång startade.

-Jag brinner för teknik och utveckling och känner att jag gör större nytta där än som ledare, säger Kent med ett leende på läpparna.

Om SVAB
Med över 40 års erfarenhet och med drygt 30 000 styrsystem på marknaden utvecklar SVAB Hydraulik Aktiebolag produkter och lösningar inom hydraulik, styrelektronik och ergonomisk design för olika typer av arbetsfordon. Verksamheten bedrivs i Hallsberg och kunderna är återförsäljare av redskap eller maskiner inom entreprenad, lantbruk och materialhanteringsbranschen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11