23948sdkhjf

Proplate knyter avtal med brasilianska Railroad

Affären innebär leverans av slitdelar till ett av världens största gruvprojekt.
Proplate har tecknat ett avtal med Railroad, leverantör till de största gruvföretagen i Brasilien. Kontraktet innebär leverans av slitdelar till ett av världens största gruvprojekt. Slutkunden är Vale, världens näst största gruvbolag och världsledande inom järnmalm.

- Affären till Brasilien är en del i en större uppgång som vi har sett under våren, säger Max Björk, VD på Proplate AB, i ett pressmeddelande. Det höga orderläget har inneburit att vi sedan mars 2013 tagit in 20 personer extra för att klara leveranserna. För att kunna köra för fullt i produktion under hela sommaren har vi dessutom anställt flera semestervikarier.

Enligt Max Björk ser Proplate stora möjligheter på den brasilianska marknaden eftersom landet står inför enorma behov i utbyggnad av infrastruktur och har ekonomiska muskler att genomföra sina planer.

De slitdelar i grovplåt som Proplate tillverkar används vid upptagning av järnmalm.

Om Proplate
Proplate är en ledande leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom kranindustri, gruvindustri samt tillverkare av entreprenadmaskiner. Slutprodukter är t ex bandgående lyftkranar och mobilkranar, entreprenadmaskiner samt kvarnar och transportvagnar i gruvor.

Proplates produktionsanläggning i Oxelösund är en av världens modernaste i sitt slag. Här skärs, bearbetas och målas monteringsfärdiga komponenter i grovplåt till kunder världen över. Säljkontor finns i Sverige, Kina och Brasilien. Huvudkontoret ligger i Karlstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062