23948sdkhjf

Söderbergföretagen förvärvar Blinkfyrar

Industrigruppen Söderbergföretagen köper bolaget Blinkfyrar AB i Staffanstorp av investmentföretaget Small Cap Partners.
Genom förvärvet utökar och kompletterar Söderbergföretagen sin verksamhet med ett tredje ben: utveckling, produktion och försäljning av vägmärken och trafikavstängningsmaterial, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Söderbergföretagen har under en lång rad av år byggt upp en industrikoncern inom plast och plåt som omsätter ca 450 Mkr.

-Vi har letat efter en verksamhet som är mindre konjunkturkänslig och som samtidigt har en god tillväxtpotential. Blinkfyrar AB blir ett mycket bra komplement till vår övriga industriverksamhet. Vi gör nu en nysatsning som blir speciellt intressant mot bakgrund av de infrastrukturella satsningar som kommer att ske i Sverige under de kommande åren, säger Per Gullstrand, koncernchef för Söderbergföretagen.

Blinkfyrar AB omsätter ca 150 Mkr och har ca 40 anställda. Huvudkontoret ligger i Staffanstorp och filialer finns i Göteborg och Stockholm. Bolaget grundades 1960 och har utvecklats till en marknadsledande aktör som erbjuder orienterings- och säkerhetssystem för trafikens föränderliga behov. Byggande av nya motorvägar och ändrade hastigheter för ökad trafiksäkerhet är exempel på faktorer som ökar efterfrågan på företagets produkter.

Blinkfyrar satsar på att expandera både genom förvärv av bolag och produkter samt på sikt även geografiskt genom försäljning i andra europeiska länder.

-Vi är glada över Söderbergföretagens engagemang. Det är en industriell och långsiktig ägare som kan tillföra de medel som behövs för vår expansion, säger Jonas Forsvall, VD för Blinkfyrar AB.

Säljare är Small Cap Partners med bland andra Per Nilsson, tillika VD för MFF. I samband med affären kommer Jonas Forsvall att äga 9 procent av Blinkfyrar och Söderbergföretagen resterande del.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063