23948sdkhjf

Stålet avgörande roll hos Lindab

Nu erbjuder Lindab ventilationskanaler i återvunnet stål som en del i sitt standardsortiment.

För att minska sitt eget, och kundernas, koldioxidavtryck har Lindab valt att arbeta med både återvunnet stål och fossilfritt stål. Men fossilfritt stål finns ännu inte i storskalig produktion, så där väntas leveranserna starta år 2026.

Därför har återvunnet stål blivit ett material som Lindab kan erbjuda redan idag. Därmed är Lindab det första ventilationsbolaget som erbjuder ventilationskanaler i både fossilfritt- och återvunnet stål.

Vi kontaktar Matilda Isaksson, hållbarhetschef på Lindab, för att höra varför just stål är ett så hett material för bolaget.

– Lindab har valt att arbeta med stål på grund av materialets många fördelar. Stål har en lång livslängd, kan inte fatta eld och kan återvinnas om och om igen utan kvalitetsförlust. Med andra ord behöver vi stål för att göra de bästa och säkraste produkterna möjliga. Det är mycket viktigt att låg klimatpåverkan från de material vi valt åtföljs av energieffektivitet och det faktum att våra produkter ger ett bra inomhusklimat.

Lindab har tidigare gått ut med att man är första leverantören i världen att erbjuda ventilationskanaler i fossilfritt stål, tack vare en testleverans från SSAB. Den har bolaget fått tillgång till långt innan produktionen beräknas sätta igång 2026.

Den mindre mängd fossilfria stål Lindab tagit emot ska användas till utvalda kundprojekt.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078