23948sdkhjf

Tre nya patent för Stilfold

Ytterligare tre nya EU-patent för Stilrides origamiliknande teknik, Stilfold, som viker och böjer stålplåt har beviljats.

Stilride har sedan tidigare ett övergripande svenskt patent för tekniken och de tre nya EU-patenten är för metoden, mjukvaran och maskinen. Även fyra ytterligare patentansökningar avvaktar bedömning.

– Det är skönt att få bekräftat att tekniken håller måttet och veta att vi har tryggheten som företag att kunna ha kontroll och jobba vidare med att utveckla ännu bättre lösningar framöver, säger Jonas Nyvang, medgrundare och vd på Stilride.

För Christian Arkelius, partner och europeiskt patentombud på Ström & Gulliksson, kom beskedet inte som någon chock.

– Jag är inte förvånad över att Tue, Jonas och deras team når dom här framgångarna då deras banbrytande teknologi bakom Stilfold nu har validerats av flera patentverk. För att hjälpa Stilride på den resan arbetar vi proaktivt med deras patentansökningar och jag tror inte att jag någonsin, under mina 20 år i branschen, sett en ansökan gå igenom så snabbt i Europa. Tekniken omfattas nu totalt av fyra patent och all feedback vi ser från patentverken bekräftar det unika djupet och potentialen hos Stilfold som teknik.

Kort om Stilfold:

Stilfold startade som ett forskningsprojekt 2019 finansierat av Innovationsverket och Energimyndigheten.

Stilfold

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094