23948sdkhjf

Sjunkande resultat för Boliden, men stabilt i flera enheter

Idag presenterade Boliden sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet.

I rapporten skriver Boliden att stora investeringsprojekt fortskrider enligt plan. Det innebär att Bolidens främsta projekt (expansion i Odda och Kristineberg samt en ny dammkonstruktion i Aitik) fortskrider som väntat och att den tidigare kommunicerade tidplanen för dessa projekt fortfarande gäller. 

Rörelseresultatet inom Boliden Gruvor minskade till 750 (1 964) miljoner kronor, till följd av lägre halter och lägre anrikad volym. De minskade kostnaderna beror till stor del på att Tara har placerats i malpåse

Under en sammanfattning av årets nio första månader tas även branden i Rönnskär upp, som skedde natten mot den 13 juni. Om detta skriver Boliden: "Branden föranledde jämförelsestörande poster på totalt -163 miljoner kronor. Därtill påverkades resultatet negativt av 200 miljoner kronor kopplade till Rönnskärs uteblivna produktion och inställda leveranser."

– Jag är djupt imponerad av hur vår organisation har anpassat sig till nya förutsättningar. Vi har ett strukturerat förhållningssätt till våra olika utmaningar och levererar en stabil produktion i många av våra enheter under kvartalet. Utöver det fortsätter vi att utveckla våra projekt enligt plan och budget, säger Mikael Staffas, vd och koncernchef i rapporten.

Några siffror från rapporten, inom parantes är motsvarande period förra året:

  • Rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager uppgick till 1 940 (3 484) MSEK. 
  • Det fria kassaflödet var -1 200 (97) MSEK.
  • Försäljningen minskade till 19 396 (19 480) MSEK.

Boliden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079