23948sdkhjf

De stödjer återuppbyggnaden av Ukrainas stålindustri

Den ukrainska regeringen och Primetals Technologies har undertecknat ett samförståndsavtal för att återuppbygga den ukrainska stålindustrin.

Tidigare i år, under Ukraine Recovery Conference som hölls i London, anslöt sig Primetals Technologies till den ukrainska regeringens plattform för grön utvinning av metallindustrin i Ukraina. Konferensen invigdes av Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det skriver vår norska systersajt www.metalsupply.no.

Järn och stål är Ukrainas näst ledande industrier efter jordbruket och bidrog till 10 procent av landets BNP före kriget. Plattformen för att återställa stålindustrin i Ukraina samlar stora aktörer inom järn- och stålområdet för att stödja återuppbyggnaden. Landets geografiska läge kommer att göra det möjligt att förse europeiska och globala leveranskedjor med koldioxidsnåla råvaror och stålprodukter.

Som ett första steg mot avtalet kommer Primetals Technologies att bidra till en genomförbarhetsstudie som beräknas vara klar 2024.

– Vi är mycket glada över att kunna stödja den ukrainska regeringen i återhämtningen av den ukrainska stålindustrin, säger Dr. Alexander Fleischanderl, chef för Green Steel och Senior Vice President för Primetals Technologies.

– Stålverken i Ukraina har länge spelat en viktig roll på europeisk och global nivå, och järn- och stålsektorn är central för Ukrainas ekonomi. Med de planerade investeringarna som riktar sig till hela värdekedjan är Ukraina redo att bli ett globalt nav för grön järnframställning och stålproduktion.

Det uppskattas att investeringar till ett värde av 20-40 miljarder dollar kommer att behövas för att etablera en grön värdekedja för järn och stål i Ukraina. Dessa investeringar kommer att omfatta utvinning och pelletering av järnmalm, ren energi och vätgasproduktion, grön järnproduktion och stålproduktionsanläggningar samt tillhörande infrastruktur.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078