23948sdkhjf

Legotillverkaren investerar och expanderar

Legotillverkaren TeknoDetaljer i Järfälla utökar sin maskinpark med en ny svarv.

Johan Bergman, ansvarig för legotillverkningen på TeknoDetaljer, säger i en kommentar att den nya investeringen är ett bra komplement till den befintliga maskinparken. 

– Svarven ersätter en äldre maskin i fabriken. Vi ser att efterfrågan på svarvade detaljer och ökar och den här maskinen är ett fint komplement till vår redan befintliga Mazak Integrex-svarv.

Det nya tillskottet är en Mazak Quick Turn 100MSY från Ravema som kommer installeras i början av mars nästa år och man är i nu i full färd med att leta efter en CNC-svarvare som ska vara huvudoperatör för svarven.

Expansion har varit något som TeknoDetaljer fokuserat mycket på de senaste åren. Man har bland annat gjort ett flertal investeringar i en ny maskinpark och även stärkt upp bemanningen på flera nyckelpositioner.

Fakta:

TeknoDetaljers idé är att erbjuda kunder kompletta lösningar, från råmaterial till färdig produkt. Förutom tillverkning av detaljer erbjuder företaget även montering, testning och paketering. Ett skäl till detta är att företaget även har en division som bygger komplexa maskiner för framställning av precisionsfjädrar. Maskinerna, under varumärket Colombi, bygger på egen produktutveckling. Samarbetet mellan TeknoDetaljers två verksamheter är intensivt vilket ständigt höjer vår kompetens och kunnande med allt högre ställda krav och mål.

TeknoDetaljer

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078