23948sdkhjf

SSAB tecknar avtal om leverans av fossilfritt stål

SSAB och VBG Group har tecknar ett samarbetsavtal kring framtida leveranser av fossilfritt stål.

Matts Nilsson, försäljningschef på SSAB Europe i Sverige och Norge, välkomnar VBG Group till familjen.

– Ett viktigt tillskott i vårt arbete med att koppla samman oss med seriösa aktörer och starka företag. Nu inleds nästa etapp i resan mot de fossilfria leveranserna.

SSAB har under flera år levererat stål till VGB Groups division Truck & Trailer Equipment och det nya avtalet säkerställer nu framtida leveranser av fossilfritt stål, vilket kommer att vara VBG Group och dess kunder till gagn.

VBG Groups division Truck & Trailer Equipment utvecklar, producerar och marknadsför bland annat systemlösningar för kopplingen mellan lastbil och släpfordon med tyngdpunkt för den nordiska marknaden.

– Vårt mål är att vara marknadsledare i våra segment och vi vill alltid ligga i framkant med våra systemlösningar och kunna leverera mervärde till våra kunder, säger Anders Erkén, vd och koncernchef för VBG Group.

SSAB (och andra partners) fossilfria stål:

Det första steget i tillverkningen av SSAB Fossilfritt stål är att reducera järnmalm till järn genom att avlägsna syre. Detta har konventionellt gjorts med hjälp av kol och koks i masugnsprocessen. Detta steg kommer dock i fortsättningen att göras med hjälp av vätgas, i HYBRIT-processen. Fossilfri el används för att extrahera vätgas från vatten via elektrolys. Biprodukten från processen är vatten, inte CO2. Den resulterande produkten från HYBRIT-processen är fast järn (järnsvamp) som sedan smälts i en elektrisk ljusbågsugn. Under hela processen används endast el och bränslen som producerats fossilfritt – och resultatet är fossilfritt stål.

SSAB

Kommentera en artikel (1)

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126