23948sdkhjf

Eolus säljer vindkraftverk till Vindkraft i Örebro-Kumla

Eolus säljer ett vindkraftverk till Vindkraft i Örebro-Kumla AB
Vindkraft i Örebro-Kumla AB köper ett vindkraftverk av modellen Vestas V90, 2,0 MW av Eolus Vind AB.

-Vi ser Vindkraft i Örebro-Kumla AB som en mycket spännande aktör och är väldigt glada att få vara med och bidra till den portfölj av vindkraftverk bolaget ska bygga upp säger Per Witalisson, VD för Eolus Vind AB, i ett pressmeddelande.

Det sålda verket ingår i en park om totalt tre vindkraftverk som Eolus driftsatte i juni 2012. Övriga två verk i parken är sedan tidigare avyttrade.

-Förvärvet är helt i enlighet med bolagets strategi om att investera i ny förnybar energi i vår egen region. Investeringen visar på en god ekonomisk avkastning och ger en tydlig klimatvinst genom att säljaren Eolus Vind frigör kapital för nya projekt i regionen, säger Petter Arneback VD Vindkraft i Örebro-Kumla AB.

Vindkraft i Örebro-Kumla
Vindkraft i Örebro-Kumla AB är ett nystartat vindkraftbolag som ägs gemensamt av Örebro kommun och Kumla kommun. Bolaget är öppet för andra intressenter både inom privat och inom offentlig sektor. Det övergripande syftet med bolaget är att bidra till att nå ägarnas höga mål på klimatområdet. Bolagets investeringsplan är att år 2020 äga vindkraftverk med en årlig produktion på 150 GWh, främst i den egna regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.114