23948sdkhjf

Lågpriskedjan börjar sälja guldtackor

Den amerikanska lågpriskedjan Costco har börjat sälja guldtackor till sina kunder.

Costco, som vanligtvis har ett jätteutbud av matvaror och tekniska prylar, kan nu även lägga till guldtackor på sin försäljningslista. 

Guldtackorna som säljs är 1 uns PAMP Suisse Lady Veriscan-tackor och säljs endast online, skriver amerikanska CNBC. Men det är inte vem som helst som kan klicka hem en guldtacka. Du måste först vara medlem. 

Ett medlemskap hos Costco kostar 120 dollar, det vill säga cirka 1 300 svenska kronor. När du är det kan du köpa en guldtacka för 1 900 dollar, drygt 20 000 kronor, vilket är ungefär vad det guldpriset ligger på per uns.

Oavsett vad som tycks om idén verkar guldtackorna gå åt som smör i solsken. Enligt Costcos ekomonichef Rickard Galanti försvinner de vanligtvis inom några timmar och tackorna begränsas till två per medlem, skriver CNBC.

Jonathan Rose, medgrundare av Genesis Gold Group, guldhandlare i Beverly Hills, menar att det är ett smart drag av lågprisjätten. Han kallar det för en effektiv kampanj som gör att Costco får mycket uppmärksamhet och att guld är en fristad när människor tappar tron på den amerikanska dollarn.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094