23948sdkhjf

Släpper köksredskap med lågt koldioxidavtryck

Outokumpu har i samarbete med tyska köksredskapstillverkaren Fissler tagit fram köksredskap med 92 procent lägre koldioxidavtryck. Detta tack vare stålet Outokumpu Circle Green.

Kunder efterfrågar idag allt mer hållbarhet i sina produkter. Fissler tillverkar produkter som håller i årtionden och till och med i generationer – och den möjligheten erbjuder helt återvinningsbart rostfritt stål från Outokumpu.

– Våra produkter är hållbara i den bemärkelsen att vi tillverkar dem för att vara beständiga. Vi använder dessutom en mycket hög procentandel cirkulärt och återvunnet material, vilket vi även ökar steg för steg. Med Circle Green kan vi minska koldioxidavtrycket ännu mer utan att tumma på kvalitet och slitstyrka. Vi behöver en premiumpartner för att producera den rätta kvaliteten för våra kunder och med Outokumpu delar vi ett starkt partnerskap, hållbarhetsmål och samma inriktning, säger Sven Ullrich, Chief Marketing Officer på Fissler i ett pressmeddelande.

Det koldioxidsnåla stålet Outokumpu Circle Green kommer först att användas i en jubileumsutgåva av en av Fisslers främsta produktlinjer. 

Niklas Wass, Executive Vice President, Stainless Europe på Outokumpu menar att köksredskapsbranschen är en av många branscher där de kan göra skillnad.

– Vi går i bräschen för att eliminera koldioxidutsläppen i stålindustrin och köksredskapssektorn är en av många där vi kan stödja våra kunder och göra skillnad. Fissler är vår långvariga partner och det gläder oss att kunna fördjupa vårt samarbete ytterligare med vårt rostfria stål mot noll koldioxidutsläpp. Det bästa med Circle Green är att materialet är som konventionellt rostfritt stål, med samma egenskaper. Det har dessutom det lägsta koldioxidavtrycket i industrin på grund av hur vi producerar det. Vi är stolta över att arbeta med partner som Fissler, som leder vägen mot en framtid med låga utsläpp.

Outokumpu Green Circle:

Outokumpus Circle Green-produktion är den första i sitt slag i världen – ingen annan tillverkare av rostfritt stål har kunnat producera rostfritt stål med så låga utsläppsnivåer när man räknar med alla klimatutsläpp från råmaterialutvinningen och genom hela produktionskedjan.

Outokumpu

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078