23948sdkhjf

De erbjuder smidig bemanning för industrin

Alwa har stor erfarenhet av industribemanning med certifierade kompetenser inom svets, rörmontage och certifierade brand- och säkerhetsvakter. Nu inleds en ny satsning med företagsbyggaren Sjöson tillsammans med Alwas nye vd Joel Ericson vid rodret.

Målet med satsningen är att kunna erbjuda smidig bemanning där marknadens bemanningsbehov styr bolagets kompetensbas, framgår av ett pressmeddelande.

Alwa har varit verksamma sedan 1998 inom processinriktad och petrokemisk industri och huserar idag på västkusten, där flera av Sveriges industrier samsas. Trots en skakig ekonomi är bemanningsbehovet stort.

Den nye vd:n Joel Ericson kommenterar.

–Industribemanning sker ofta på kort varsel och kräver stor flexibilitet av både bemanningsföretaget och konsulterna. Alwas nya och moderna sätt att bemanna industriprojekt baseras på lyhördhet, snabbhet och kreativitet. När den flexibiliteten kombineras med proffsighet, transparens och ordning och reda ger det ett tydligt värde för våra kunder, partners och anställda.

Verksamhetens hjärta är fortfarande licensierad svetsning med tillverkning och montering av rör- och stålkonstrukioner till processinriktad och petrokemisk industri.

Men fler helhetslösningar har efterfrågats inom dessa industrier, något som Alwa inte varit sena med att hänga på.

Planen är att fortsatt följa marknadens behov och anpassa kompetensbasen därefter. Och där spelar Sjöson en viktig roll.

Sjösons grundare Hans-Anders och Lars om framtiden tillsammans med Alwa.

– Alwa har ett gott rykte i branschen med många väl genomförda uppdrag i bagaget vilket ger dem goda förutsättningar att fortsätta växa utanför sin befintliga kundkrets. Från Sjösons håll hoppas vi kunna bidra med insikter som stöttar bolaget i utvecklingen, säger Hans-Anders Karlsson i meddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08