23948sdkhjf

FANUC startar upp i Danmark

Det japanska företaget FANUC öppnar en filial i danska Odense.
19 juni inviger FANUC, som tillverkar industrirobotar samt CNC system, sitt nya kontor i Odense, Danmark. Expansionen är en del av företagets nordiska strategi.

- FANUC har 28 dotterbolag runtom Europa och vårt nya kontor i Odense är en del av vår strategi för de nordiska länderna. Odense är en viktig grundsten i vår tillväxtplan för den nordiska marknaden och vårt kontor här möjliggör det för oss att ännu bättre stödja behoven hos våra danska kunder. Forskerparken i Odense har ett centralt läge, en innovativ miljö och ett antal starka sammarbetspartners som exempelvis Utveckling Fyn. Vi ser fram emot att bygga ännu starkare relationer till våra nordiska partners härifrån, säger Bob Struijk, General Manager av FANUC Nordic, i ett pressmeddelande.

FANUC är bland de största producenterna av industriell robotteknik på den globala marknaden, är rankad som det 165:e största företaget i världen (Financial Times, 2012 Global 500) och är bland de mest lönsamma företagen i Japan. Företaget verkar på fem kontinenter och i över 22 länder genom joint ventures, dotterbolag och försäljningskontor. I Odense startar FANUC FA Nordic AB med fyra anställda, ett antal som General Manager Bob Struijk förutser kommer öka till åtta anställda under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079