23948sdkhjf

SSAB på klimatveckan i New York: "Grön omställning är möjlig"

I samband med klimatveckan i New York är SSAB på plats för att bidra till diskussioner om hur man kan höja ambitionen för att skala upp och rulla ut nya klimatteknologier.

SSAB:s tekniske direktör Martin Pei är på plats. Han menar att en grön omställning inte bara är nödvändig, utan också fullt möjlig.

– En klimatvänlig framtid är inom räckhåll, men för att detta ska lyckas måste ambitionen och takten på klimatomställningen öka, inklusive framtagandet av stödjande policyramverk. SSAB har tillsammans med våra partners redan visat att vår fossilfria stålteknologi fungerar och är nu ivriga att skala upp produktionen, säger han i ett pressmeddelande.

SSAB vill se en gemensam metod för mätning, rapportering och verifiering av koldioxidutsläpp, vilket skulle bidra med transparens i försöken att minska ståltillverkningens utsläpp. 

Kunder och slutanvändare ska också kunna förstå och jämföra olika stålprodukters koldioxidavtryck.

– Stålindustrin står för drygt 7-9 procent av globala koldioxidutsläpp, men stål behövs överallt. Utan omställningen blir stålindustrins globala klimatmål svåra att nå, säger Martin Pei.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113