23948sdkhjf

Legotillverkaren ökar kapaciteten

Legotillverkaren Norrsken Metall är ett välkänt namn i Skellefteåregionen med specialitet inom materialbearbetning i olika dimensioner. Främst använder de sig av järn, aluminium och rostfritt, men även koppar och plast. För att öka kapaciteten har de nu investerat i en ny maskinlösning.

Norrsken Metall har använt sig av vattenskärning sedan 2000. Den tidigare maskinen började sjunga på sista refrängen och hade återkommande driftproblem.

När ägarna Patrik Flodin och Niklas Fällman kom i kontakt med Christian Svensson, säljansvarig på Water Jet Sweden kom de fram till en bra lösning.

– Tillsammans med kunden har vi tagit fram en maskinlösning som både ger ökad kapacitet och bättre tillförlitlighet, berättar Christian Svensson i ett pressmeddelande.

Den nya maskinen är av Grand-modell och är robust och klarar bearbetning av alla typer av material, även udda eller stora dimensioner. För att kunna lasta och lossa samtidigt som maskiner arbetar har arbetsytan på 3,2 x 7,7 meter delats in i två arbetszoner.

– Det är många förbättringar, berättar Christian Svensson. Systemen för abrasivmedelstillförsel och slamhantering är extra kraftfulla för att klara skärning utan avbrott och maskinen är utrustad med en kraftigare pump för snabbare skärning.

Med investeringen har Norrsken Metall ökat både kapacitet och tillförlitlighet för att möta den växande efterfrågan på vattenskärning i regionen. Något som märks tydligt, inte minst då de redan fått flera uppdrag från den nya batterifabriken som är under uppbyggnad.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094