23948sdkhjf

Så gick det för plåtslagaren Olle i EuroSkills

Spännande och jämnt. Så kan EuroSkills i Gdansk sammanfattas. Plåtslagaren Olle Spetz kammade inte hem någon medalj, men hamnade på en hedrande femteplats.

Olle Spetz, som till vardags jobbar som plåtslagare på Arnes Plåt i Alboga, tävlade mot sex andra plåtslagare i grenen plåtslageri. Sammanlagt tävlade 600 unga inom 43 olika kategorier och gjorde upp om bästa yrkesskicklighet i respektive kategori.

Trots att han inte stod på prispallen är han nöjd med sin insats.

– Tävlingen kändes riktigt bra, jag höll min målsättning och är mycket nöjd med mim insats. Det blev ett tight lopp om pallen där jag fick 698 poäng och 2:an fick 720. Så de skiljde bara några få poäng mellan alla placeringarna. Det är jättekul att veta att kunskaperna står sig även mätt mot övriga europeiska länder, säger han till oss.

Daniel Eriksson, chief expert för plåtslagerigrenen, beskriver sitt favoritminne under EuroSkills.

– Min bästa upplevelse under dagarna i Gdansk var att se Olle tävla. Det engagemanget han har och den inställningen han går in med. Han är en så bra ambassadör för yrket.

Nästa gång EuroSkills arrangeras är 2025 och då är Olle för "gammal" för att medverka. Så det blir ingen revansch, men däremot är tanken att han ska vara med och hjälpa fram tävlande till nästa EuroSkills.

– Det gör jag jättegärna. Det handlar om att dela kunskap, avslutar Olle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.116