23948sdkhjf

De vill bygga framtidens tåg

Stilride och transport- och infrastrukturföretaget Alstom har inlett ett samarbete med mål att bygga framtidens tåg med hjälp av Stilrides plåtteknik Stilfold.

Genom ett pilotprojekt syftar samarbetet att utvärdera och leda i bevis hur Stilrides tillverkningsmetod kan användas inom Alstoms verksamhet.

– Stilfold är en mycket intressant och lovande teknik där vi ser många potentiella användningsområden framåt. Kan vi hitta lösningar som är såväl mer miljövänliga som mer kostnadseffektiva är det en självklarhet för oss att titta närmre på hur vi kan utnyttja den bäst och Silfold ser ut att kunna leverera på många viktiga punkter, säger Ganesh Chandramouli, Head of Innovation, Strategy and Portfolia på Alstom Sverige, i ett pressmeddelande.

Stilfoldtekniken kräver mindre råmaterial än konventionella tekniker. Det innebär mindre miljöpåverkan och mindre bearbetning i form av till exempel svetsning. Detta eftersom att tekniken innebär att stålplåt böjs och viks likt origami.

En annan fördel är hållfastheten potentiellt blir bättre och att det går att spara mycket vikt jämfört med andra tekniker. 

Efter att Stilride och Alstom gemensamt analyserat befintliga Alstoms lösningar ska Stilride komma med förslag på ett antal lösningar för eventuell framtida produktion.

– Vi har ett antal samarbeten sedan tidigare med externa företag som är intresserade av vår teknik. Vi är väldigt glada att samverka med Alstom, och vi ser stora möjligheter att kunna kombinera vår teknologi för ståltillverkning med en i grunden smart och hållbar industriaktör som Alstom. Att Alstom visar intresse öppnar upp ett nytt möjligt tillämpningsområde för oss - och det är ytterligare ett bevis på att Stilfold har potentialen att revolutionera all ståltillverkning framåt. Det här är helt enkelt otroligt roligt, och självklart väldigt viktigt för framtidens mer energieffektiva lösningar, avslutar Jonas Nyvang på Stilride.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078