23948sdkhjf

RobotCenter Laxå levererar igen – trots lågkonjunktur

RobotCenter Laxå har sålt och levererat en svetsrobotstation till Sånna Smide.

Sånna Smide verkar inom bygg- och metallindustrin med inriktning på byggnadssmide, industriservice och tillverkning av skurna och bearbetade produkter.

Företagets nya tillskott är en ABB svetsrobotstation som bland annat består av ABB IRB 2400 robot och en lägesställare i modell IRBP 250K. Svetsutrustningen kommer från Fronius och är en TPS400i.

– Vår nyinköpta robotcell är begagnad men helt genomgången av RobotCenter Laxå och väl anpassat efter våra behov, säger Mikael Löhr, Sånna Smides ägare.

Nu återstår en utbildning på robotcellen som snart ska genomföras av Robotcenter Laxå.

Erbjudandet innefattar även akutservice, årliga servicepaket, omflyttningar, utbildningar och robotsupport. Gällande fabriksnya stationer är RobotCenter Laxå certifierad partner till ABB och offererar, säljer och levererar ABB:s hela utbud av robotar, åkbanor, lägeställare och kollaborativa robotar.

– Våra kunder finns över hela Sverige och vi exporterar även en hel del robotstationer till länder i hela Europa, säger Krister Nordlund, vd på RobotCenter Laxå. Den senaste större exportleveransen gick till Estland innan semestern.

Men tider av lågkonjunktur påverkar företaget.

– Visst märker vi en nedgång vad gäller förfrågningar och försäljning, berättar han för oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094