23948sdkhjf

Hydro satsar 200 miljoner på sitt nya förvärv

Hydro investerar drygt 200 miljoner kronor i moderniseringen och utbyggnaden av återvinningsföretagets Alumetals återvinningsanläggning i polska Kęty. 

Investeringen bidrar till en ökad kapacitet med cirka 30 000 ton gjuterilegeringar och stärker Alumetals position på fordonsmarknaden.

Det är den första investeringen i Alumetal under Hydros ägo, framgår det av ett pressmeddelande. I projektet kommer befintliga ugnar och götgjutningsutrustning att bytas ut mot ny, mer modern utrustning.

– Vi är glada över att ha Alumetal som en del av Hydro-familjen. Vi har blivit imponerade av organisationens prestationer. I Alumetal ser vi en bra överensstämmelse med Hydros ambitiösa strategi för tillväxt inom återvinning. Denna investering bekräftar vår avsikt att utveckla och växa verksamheten ytterligare, säger Eivind Kallevik, Executive Vice President i Hydro Aluminium Metal.

Alumetal har varit i Hydros ägo sedan slutet av juni i år och Hydro äger 100 procent av aktierna. Förvärvet av Alumetal stärker Hydros återvinningsposition i Europa.

Återvinningsanläggningen, i moderniserad tappning, beräknas vara i drift under första halvåret 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094