23948sdkhjf

En halv miljard och en ny maskininvestering

En halv miljard brickor tillverkas årligen hos Skillingarydföretaget Presso. De tillverkas främst till fordonsindustrin med kunder som bland annat Volvo och Scania, men när det kommer till de lägre volymerna tar man gärna hjälp av sin nya fiberlaserskärare.

Valet föll på en Bystronic BySmart Fiber på 10 000W. Och visst känns det kanske lite överdrivet att skära ut små plåtdetaljer med en fiberlaser på 10 000W, men i Pressos fall var det hastigheten man ville åt.

– Vi är specialister på att pressa små detaljer i mycket stora kvantiteter, men om det handlar om mindre volymer kan vi skära ut brickor i lasern runt 8-10 mm i diameter, på det sättet kan vi vara mer flexibla i tillverkningen, säger Kent Elgstrand som ansvarar för beredning och är teamledare för laser och kantpressavdelningen på Presso.

Den nya lasern har specialbyggts för att ofta tillverka små och många detaljer. I maskinen sitter en "skak" som för ner detaljerna från plåten till en gummimatta som fyller en låda som töms automatiskt när den är fylld.

Kent Elgstrand berättar i ett pressmeddelande att han är mycket nöjd med investeringen.

– Det är ett smart koncept från Forsell Teknik som Bystronic samarbetar med. Vi lade fram våra önskemål, och lösningen är specialdesignad för våra behov. Mycket smidigt!

Trots att den förra fungerade bra, behövde de gå upp i hastighet.

­­­– Det som är viktigast i vår produktion är att flödet ska fungera, och det som är så bra med Bystronic är tillförlitligheten och att det finns servicetekniker på orten, så de är aldrig längre bort än en timme. Sådant är värdefullt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063