23948sdkhjf

Miljardregn över H2 Green Steel

H2 Green Steel drar in 18 miljarder kronor från en investerargrupp som leds av Altor, GIC, Hy24 och Just Climate. Även de nya investerarna Andra AP-fonden och Temasek har bidragit till transaktionen, så väl som en grupp befintliga investerare som fortsätter stötta stålbolaget. Däribland Kinnevik som investerar 75 miljoner.

Investeringsrundan ska finansiera världens första storskaliga gröna stålverk i Boden och Europas största vätgasanläggning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Markarbetet i Boden har pågått sedan 2022 och genom denna runda tar H2 Green Steel ett stort kliv mot att få anläggningen i drift 2025.

Anläggningen ska leverera stål med 95 procent lägre koldioxidutsläpp än stål producerat med masugnsteknik, vilket är möjligt genom att ersätta kolet i produktionsprocessen med vätgas. 

Vätgasen produceras på plats i Europas största elektrolysör med el från förnybara källor.

– Kalibern av investerare som backar oss är imponerande. Några av världens mest professionella institut, investerare och industriella bolag ansluter sig till denna runda och vi är stolta över att de alla delar vår syn på hållbarhet som en ledstjärna. 18 miljarder är den största privata kapitalresningen i Europa i år och aptiten för att investera i oss är bevis både för vårt starka affärscase och marknadens efterfrågan på grönt stål, säger Henrik Henriksson, vd på H2 Green Steel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.437