23948sdkhjf

Volvo Lastvagnar tecknar omfattande avtal med Ragn-Sells

Syftet med samarbetet är att effektivisera Ragn-Sells fordonshantering och är ett led i Ragn-Sells miljöstrategi för att halvera CO2 utsläppen till år 2020.
Volvo Lastvagnar AB har genom Volvo Truck Center Sweden AB ingått avtal med Ragn-Sells AB, ett av Nordens största och ledande företag inom återvinning och miljö.

 Affären är värd omkring 120 miljoner kronor och innebär att Volvo Truck Center tar över fordonsadminstration och samordnar alla service- och verkstadsbesök i Sverige. Genom konsulttjänster ska även transportflöden effektiviseras och förarna kommer att få rådgivning och stöttning för att köra bränslesnålt.

-Det känns oerhört hedrande att Ragn-Sells gett oss detta förtroende. Vi kommer arbeta med gemensamma nyckeltal för att minska koldioxidutsläppen och öka utnyttjandegraden av fordonen genom att se till att produktion och körrutter för Ragn-Sells fordonspark i Sverige planeras och genomförs så effektivt som möjligt" säger Henric Sundin, vd för Volvo Truck Center Sweden AB i ett pressmeddelande. 



Aktivt miljöarbete
Ragn-Sells arbetar aktivt med sitt miljöarbete och har satt som mål att halvera sina CO2 utsläpp till år 2020.



- Att se över hur vi arbetar med vår fordonsflotta är ett led i vår miljöstrategi. Vi har en ambition att höja miljöstandarden, öka utnyttjandegraden samt produktionsoptimera hela vår fordonsflotta. Upplägget att Volvo Truck Center tar över ansvaret för fordonsadministrationen kommer också att positivt påverka vår balansräkning och att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet," säger Per-Eric Bjurenborg, Fordons- och Produktionsutrustningschef på Ragn-Sells AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094