23948sdkhjf

Alleima investerar 250 miljoner i ny anläggning

Alleima investerar 250 miljoner kronor i en ny anläggning i Zhenjiang, Kina.

Investeringen innebär att Alleima utökar kapaciteten för applikationsrör, som värmeväxlare, för att möta den ökade efterfrågan inom kemi- och petrokemisegmentet.

– I linje med vår strategi utökar vi vår kapacitet att leverera till den växande marknaden för applikationsrör för kemi- och petrokemisegmentet i Kina. Vi är idag en av de ledande aktörerna inom premiumsegmentet och då vi ser en ökande efterfrågan driven av utbyggnaden av infrastruktur i kemifabriker, är investeringen en viktig möjliggörare för att bibehålla vår position och för fortsatt lönsam tillväxt i regionen, säger Göran Björkman, vd och koncernchef för Alleima i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen, på 10 000 kvadratmeter, kommer att byggas på Alleimas befintliga anläggning i Zhenjiang och produktionen kommer att öka successivt från och med 2025.

Segmenten kemi och petrokemi är prioriterade i Alleimas strategi mot lönsam tillväxt. 2022 hade Alleima intäkter om 3 803 miljoner kronor i Asien, varav 1 744 miljoner kronor i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095