23948sdkhjf

Inför Yrkes-EM: "Tror att det kan gå riktigt bra"

Snart går EuroSkills av stapeln. Den 6-8 september är det dags för Yrkes-EM i polska Gdansk där flera svenska talanger i Yrkeslandslaget ska tävla. En av dem är Olle Spetz som tävlar i plåtslageri.

Tävlingen, som pågår i tre dagar, kräver en del av de tävlande. Olle Spetz berättar för oss att han har förberett sig ordentligt, både fysiskt och mentalt.

Han gissar att han minst kommit upp i 200 timmar, förmodligen mer, och då räknar han inte med lagträffar och andra förberedelser.

– Jag har förberett mig på lite olika sätt, främst genom att träna hos min expert och på fritiden. Då har vi försökt att simulera tävlingen så mycket som det går. Eftersom tävlingen är tre dagar så här jag även tränat tre dagar i rad och övat på att hålla mig inom den tiden vi kommer få på tävlingen.

Han berättar att de tävlande i yrkeslandslaget har tillgång till en mental coach som varit med på lagträffarna. Något som varit till stor hjälp.

– Det har hjälpt mig att förbereda mig mentalt och hantera stressen som blir innan en sådan här tävling, säger Olle Spetz.

Med bara dagar kvar till den stora tävlingsdagen ska han varva lite. Något han är väl värd efter alla förberedelser.

– Nu sista helgen inför tävlingen ska jag vara ledig några dagar extra för att kunna packa allt samt ha ett sista möte med min expert innan tävlingen. Jag håller också på att kolla igenom bilder och anteckningar jag gjort medan jag övat för att repetera in i de sista.

Vad tror han då om tävlingen – hur kommer det gå?

– Förhoppningen är att jag ska göra mitt allra bästa och inte göra några misstag. Lyckas jag med det samt har lite tur så tror jag det kan gå riktigt bra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063