23948sdkhjf

Tekniskt kliv framåt för maskintillverkaren

Östrand & Hansen, tillverkare av pressverktyg för plåtbearbetning, satsar på nytt i maskinparken. Denna gången en bearbetningscell från Dmg Mori.

Utöver att tillverka och konstruera pressverktyg för plåtbearbetning, arbetar företaget med lösningar för industriautomation och specialmaskiner.

Sedan 1974, när företaget grundades, har man haft en egen komponenttillverkning. 

Nu väljer man att investera ytterligare i sin maskinpark. Genom bearbetningscellen moderniserar tar företaget en tekniskt kliv framåt. Cellen består av en 5-axlig flerop DMU 75 monoBLOCK. Till maskinen finns en palettpool PH CELL 300 med plats för paletter i storleken 500×500 mm, kopplad.

– Genom den här investeringen effektiviserar vi vår produktion och kan erbjuda våra kunder utökad kapacitet och än mer avancerade och kostnadseffektiva lösningar, säger företagets vd och delägare Mikael Ronder i ett pressmeddelande.

Han berättar om företagets framfart de senaste åren.

– Vi har utökat vår kundbas och haft framgång hos en rad nya kunder de senaste åren och fått förtroendet att leverera allt större projekt med lyckade resultat. Vi har en god orderstock och ser väldigt positivt på framtiden. Tillsammans med systerföretaget Hjo-Verktyg som vi förvärvade för några år sedan är vi numera en av de större svenska aktörerna inom vår bransch, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094