23948sdkhjf

Världens tyngsta kaffemugg – tillverkad i solitt stål

När träningsutrustningsföretaget Eleiko, som ett aprilskämt, presenterade den 8,5 kilo tunga kaffekoppen, blev den så populär att de nu börjat tillverka den.

I april 2023 gick bolaget ut med att de skulle lansera en 8,5 kilo tung stålmugg som skulle "göra livet tyngre". En idé som blev så uppskattad i sociala medier och bland kunderna att den förverkligades.

För Erik Blomberg, vd för Eleiko, kom den positiva responsen som en chock.

– Vår kundservice inkorg har varit full av förfrågningar sedan första april och äntligen kan vi lansera den 8,5 kilo tunga kaffemuggen för att göra människors liv tyngre.

Vi har pratat med Stefan Berg, Product Development Engineer, om hur muggen "Heavy Mug" kom till liv i deras egna verkstad. 

– "Heavy Mug" är svarvad och svetsad och tillverkas i vår egen produktionsanläggning i Halmstad-trakten där vi producerar vår övriga träningsutrustning. Den är tillverkad av rostfritt stål, förutom handtaget som är kromat. 

För att komma upp i vikten på 8,5 kilo är muggen tillverkad i solitt stål, där rostfritt stål valdes för att det skulle fungera att dricka varmt kaffe ur. 

– Det är ett handtag till en bänk som vi återvunnit som tillverkas i kromat stål. Lättringen är gjord i samma maskin där vi tillverkar våra skivstänger.

Men helt lätt att dricka ur är den inte – och det är inte heller tanken. Så det är nog klokt att se muggen mer som ett träningsredskap än något att ha morgonkaffet i...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125