23948sdkhjf

Renk Group levererar till grönt stål-projekt

Tyska Renk Group, tillverkare av drivteknologier, ska leverera höghastighets specialväxlar för kompressorer till Salzgitter AG:s projekt SALCOS, ett program för ståltillverkning med låga koldioxidutsläpp.

Leveransen sker via Renk-Maag GmbH, ett koncernbolag, till Siemens Energy Compressors GmbH som en del av stålprojektet SALCOS, Salzgitter Low CO2 Steelmaking. 

Dessa kommer att användas i kompressorer i en direktreduktionsanläggning i projektet vid Salzgitters anläggning. Enligt bolaget kommer det att bidra till 30 procent lägre CO2-utsläpp vid stålproduktionen.

– Vi är mycket glada över att få vara en del av detta projekt för grönt stål i Tyskland, säger Nadine Despineux, vd för Renk:s Marine & Industry Division. Vi ser en stor tillväxtpotential, eftersom hela branschen just nu konverterar sina produktionsprocesser.

Växlarna tillverkas på Renk-anläggningen i Winterthur i Schweiz och används i en direktreduktionsanläggning i Siemens-kompressorer. 

Vid direktreduktion omvandlas järnmalm till järnsvamp med hjälp av ett reduktionsmedel. I processen löser den reducerande gasen upp syret ur järnmalmen utan att det smälter. Denna process sker i direktreduktionsanläggningen vid övertryck och vid ca 1 050 grader. 

Järnmalmen reduceras sedan till järnsvamp och i stället för koldioxid producerar tekniken vatten, som i sin tur återanvänds i den integrerade processen. I en direktreduktionsanläggning kan både naturgas och väte användas som reduktionsmedel. Succesivt minskar naturgashalten som slutligen ersätts till fullo av väte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078