23948sdkhjf

Renk Group levererar till grönt stål-projekt

Tyska Renk Group, tillverkare av drivteknologier, ska leverera höghastighets specialväxlar för kompressorer till Salzgitter AG:s projekt SALCOS, ett program för ståltillverkning med låga koldioxidutsläpp.

Leveransen sker via Renk-Maag GmbH, ett koncernbolag, till Siemens Energy Compressors GmbH som en del av stålprojektet SALCOS, Salzgitter Low CO2 Steelmaking. 

Dessa kommer att användas i kompressorer i en direktreduktionsanläggning i projektet vid Salzgitters anläggning. Enligt bolaget kommer det att bidra till 30 procent lägre CO2-utsläpp vid stålproduktionen.

– Vi är mycket glada över att få vara en del av detta projekt för grönt stål i Tyskland, säger Nadine Despineux, vd för Renk:s Marine & Industry Division. Vi ser en stor tillväxtpotential, eftersom hela branschen just nu konverterar sina produktionsprocesser.

Växlarna tillverkas på Renk-anläggningen i Winterthur i Schweiz och används i en direktreduktionsanläggning i Siemens-kompressorer. 

Vid direktreduktion omvandlas järnmalm till järnsvamp med hjälp av ett reduktionsmedel. I processen löser den reducerande gasen upp syret ur järnmalmen utan att det smälter. Denna process sker i direktreduktionsanläggningen vid övertryck och vid ca 1 050 grader. 

Järnmalmen reduceras sedan till järnsvamp och i stället för koldioxid producerar tekniken vatten, som i sin tur återanvänds i den integrerade processen. I en direktreduktionsanläggning kan både naturgas och väte användas som reduktionsmedel. Succesivt minskar naturgashalten som slutligen ersätts till fullo av väte.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093