23948sdkhjf

Ny vd hos legotillverkaren: "Tuffare läge, men orderläget är fortsatt mycket bra"

I början på augusti fick legotillverkaren Mora CNC en ny vd på posten. Vi har kontaktat den nytillträdde vd:n Patrik Eriksson för att höra om hans nya tjänst och om arbetet framåt.

Patrik, som har tidigare erfarenhet av ledande befattningar, berättar för oss att han nu är inne på sin andra vecka och att han kommer att jobba efter det ägardirektiv och den vd-instruktion som ägarna tillsammans med styrelsen tagit fram. 

– Mora CNC har vuxit fort och med bibehållen lönsamhet. Inom några år ska företaget omsätta 100 miljoner och då med bibehållen lönsamhet. I företaget finns det en enorm kompetens, och framför allt ett enormt engagemang för företaget och dess kunder. Uppdraget för mig är att kanalisera och systematisera detta.

Det, menar han, görs genom att låta människor i organisationen vara delaktiga och ge de chansen att både utvecklas, misslyckas och lyckas. 

– Detta kommer att skapa värde för oss, våra kunder och samarbetspartners.

Men det går inte att förneka att han börjar sin nya tjänst i ett tuffare läge. Det går trögt för flera i branschen och ekonomin och lågkonjunkturen ställer till det.

– Det är ett tuffare läge helt klart. Men orderläget är fortsatt mycket bra. Några kunder har minskat men då andra kunder i andra segment ökat, så vi tittar snarare på att anställa.

Och visst märks det att det rullar på bra för företaget. Att satsa och investera för framtiden ligger i bolagets dna och just nu installeras två nya maskiner.

– Vi installerar nu en Biglia 465T3Y3 med tre revolvrar, alla med y axel och totalt 72 stycken verktygsplatser som kopplas ihop med en robotcell från MARAB i Orsa. Maskinparken växer också med en DMG clx-svarv som är koldioxidneutral. Detta för att kunna tillgodose våra kunders önskan gällande kvalitet, effektivitet och leveranssäkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078