23948sdkhjf

Svenska gruvbolaget mitt i stor kopparsatsning – nu lämnar vd:n

Gruvprospekteringsbolaget Copperstone Resource, som planerar återstarta koppargruvan Viscaria i Kiruna, meddelar nu att nuvarande vd Henrik Ager väljer att lämna sin tjänst.

I pressmeddelandet från bolaget framgår att Henrik Ager ska tillträda som vd för ett nordiskt industribolag, men det framgår inte vilket. I samband med avhoppet har valberedningen meddelat styrelsen sin avsikt att Henrik Ager ska föreslås som ny styrelseledamot. 

– Det har varit ett nöje för mig att arbeta som vd för Copperstone. Företaget har en stark ledningsgrupp och en tydlig vision och vi har under året tagit flera viktiga steg mot att bli en betydande aktör inom den svenska gruvnäringen. Jag är glad och hedrad att valberedningen avser föreslå mig som ny ledamot till styrelsen vilket innebär att jag kan fortsätta att bidra till Copperstones framtida utveckling, säger Henrik Ager, vd för Copperstone.

Även Copperstones styrelseordförande Jörgen Olsson kommenterar beslutet.

– Copperstone är på god väg att bli en betydande aktör inom ansvarsfullt producerad koppar i Europa och Henrik har varit en integrerad del av vårt team för att utveckla vår strategi och driva oss framåt. Det är beklagligt att Henrik väljer lämna som vd, men vi ser samtidigt att hans långa erfarenhet och gedigna bakgrund inom gruvbranschen kan tillföra värdefulla perspektiv till styrelsearbetet.

Henrik Ager har suttit på vd-posten sedan december 2022 och har sex månaders uppsägningstid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078