23948sdkhjf

Nytt SSAB-kontor i Bryssel

Sommar, sol – och ett nytt kontor i Bryssel för SSAB. Nyligen invigdes kontoret som ska bidra i omställningen till fossilfri ståltillverkning. 

I samband med invigningen fanns flera talare på plats för att diskutera industripolitik, färdplanen för fossilfritt stål och förutsättningarna för industriell omställning. 

Bland talarna fanns bland annat Martin Pei, vide vd och CTO på SSAB, och ett 70-tal andra personer från olika EU-institutioner, företag och intressenter. 

Även Jesper Kansbod, chef för Governmental Relations på SSAB, pratade under invigningen.

– SSAB:s målsättning är att ta bort i stort sett alla koldioxidutsläpp från vår egen produktion till omkring 2030 och vara först i världen med att introducera fossilfritt stål på marknaden i kommersiella volymer 2026. Policies och regelverk på EU-nivå är viktiga för oss när vi har beslutat oss för att öka takten i vår gröna omställning. Jag är glad över att vi nu kan öka vår närvaro i Bryssel genom vårt nya kontor och vårt team på plats.

Han underströk även vikten av samarbete.

– När det gäller att minska koldioxidutsläppen från stålindustrin är vi pionjärer. När vi ställer om till fossilfri stålproduktion vill vi bidra till en öppen dialog med intressenter i Bryssel om vad som är nödvändigt för att säkerställa en grön och konkurrenskraftig europeisk industri. Vi kommer fortsätta att dela med oss av lärdomar och insikter från vår egen omställning och förhoppningsvis kan vi vara en källa till inspiration för andra.

I pressmeddelandet skriver SSAB att två personer arbetar på kontoret och tillhör SSAB:s Governmental Relations-team.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109